Ennustuksia vuodelle 2023

Sunnuntai 1.1.2023 - Pirkko Jurvelin


Ennustuksia vuodelle 2023

Hyvää uutta vuotta! Tammikuun alussa on jälleen syytä kaivautua ennustajien arkistoihin ja tarkastella tulevaa vuotta. Olen aiemmin tutkiskellut Nostradamuksen (1503-1566) ja Baba Wangan (1911-1996) profetioita. Nostradamus oli lääkäri, astrologi ja ennustaja, ja kun luen edellisen vuoden blogikirjoitustani voin todeta, että seuraavat hänen ennustuksistaan toteutuivat vuonna 2022: Kansainväliset konfliktit ja ihmisten muutto maasta toiseen lisääntyivät, Englannin kuningatar kuoli.

Sokean Baba Wangan profetioista kävivät toteen seuraavat: Ihmiskunta tottuu uuteen virukseen, maailmassa tapahtuu monenlaisia luonnonmullistuksia ja tulvia.

Luonnollisesti molemmat ennustajat ovat profetoineet paljon muutakin, mutta ainakin nämä asiat sattuivat kohdalleen.

Mitä sitten mahtaa tapahtua tänä vuonna? Katsotaanpa ensiksi Nostradamuksen tekstejä. Mies kirjoittaa: 1. Kolmas maailmansota syttyy vuonna 2023. 2. Sodan seurauksena syntyy uusi maailmanjärjestys. 3. Maailmassa puhkeaa vakava teollisuuskriisi. 4. Maailmassa esiintyy terrori-iskuja.

Baba Wangan profetiat tälle vuodelle eivät nekään ole kovin helppoa luettavaa: 1. Tapahtuu ydinkatastrofi. 2. Maailmaa kohtaa tuhoisa aurinkomyrsky, joka aiheuttaa esimerkiksi tietoliikenteessä suuria ongelmia. 3. ”Suuri maa” käyttää biologisia aseita.

Opiskelin myös, mitä juutalaiset rabbit ovat ennustaneet. Löysin rabbi Schneur Zalman von Liadin profetioita kolmensadan vuoden takaa. Rabbi ilmoitti, että Messias saapuu silloin, kun maailmassa vallitsee suuri nälänhätä (tosin hän ilmoitti maailmanlopun tapahtuvan jo vuonna 2015). Nyt nälänhädästä varoittavat myös kansainväliset tutkimukset. Worl Food Programme (WFP) raportoi, että vuoden 2023 alussa 690 miljoonaa ihmistä kärsii aliravitsemuksesta. Vuoden loppuun mennessä luku on kasvanut 130:een miljoonaan, mikä tarkoittaa sitä, ettei maapallo pysty enää ruokkimaan kaikkia asukkaitaan. Tämän kaiken lisäksi vuosi 2023 on heprealaisessa kalenterissa sapattivuosi, ja juutalaisen ennustuksen mukaan Messias saapuu juuri tänä vuonna.

Pengoin internetin ihmemaailman syvyyksiä monella eri kielellä: suomeksi, englanniksi, saksaksi ja espanjaksi (onneksi myös käännösohjelmat on keksitty). Valitettavasti täytyy myöntää, etten löytänyt minkäänlaisia kannustavia, rohkaisevia tai iloisia ennusteita tälle vuodelle. No, minkä sille voi, ja nehän ovat siis vain ennustuksia, eivät faktaa. Eräs kirjoittaja kertoi, kuinka ihminen on ohjelmoitu odottamaan maailmanloppua. - Tähän on helppo uskoa, koska muistan omat maailmanlopun pelkoni jo ihan pienenä lapsena. - Siispä näitä pelottavia ja uhkaavia ennustuksia tulee jatkuvasti, ja kun jokin määräaika on ohi, niin uusi laitetaan heti vireille. Aika masentavaa, eikö? Mutta tätähän me odotamme. Aika outoa olisi, jos lehden otsikossa kehuttaisiin: ”Ihana uusi vuosi on tulossa, nauti täysillä!” - Niinpä, älkää yrittäkö peitellä totuutta.

Mutta ihan aikuisten oikeasti, antaa olla, yritetään relata. Nyt on varmasti sopivaa siteerata anoppiani, joka oli aikoinaan sairaalassa vakavan tautiepäilyn vuoksi. Kun kauhistelin asiaa anopille, hän tuumasi rauhallisesti:”On, jos on.” Eli mitä tuota tyhjää murehtimaan ja päivittelemään asioita etukäteen. Katsotaan sitten, jos katastrofi osuu kohdalle. Ei ”kun”, vaan ”jos”.

Avainsanat: profetia, ennustus, Nostradamus, Baba Wanga


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini