Teokseni

Olen kirjoittanut ja toimittanut yhteensä 18 teosta, joista yhden myös saksan kielellä. Varhaisimmat toimittamani teokset pohjautuvat historiallisiin aiheisiin, kun taas uudempien teosten myötä olen siirtynyt tuottamaan myös kaunokirjallisuutta.

Osa kirjoista on tilattavissa suoraan minulta, osaa ei ole julkaistu myytäväksi. Tiedon tilausmahdollisuudesta löydät kirjan tiedoista. Voit tehdä tilauksen ottamalla yhteyttä suoraan minuun joko sivun yhteydenottolomakkeella tai sähköpostilla.

Pääset tutustumaan teoksiin tarkemmin sivun yläreunan linkeistä. Kuulen mielelläni kokemuksia ja mielipiteitä teoksistani ja olen iloinen kaikista yhteydenotoista!

Mukavia lukuhetkiä!


Tyydyttävä suoritus (2023, BoD)

"Tyydyttävä suoritus" on kertomus Timosta, joka sairastuu epilepsiaan jo vauvaiässä 1940-luvun loppupuolella. Romaani on faktaan perustuva fiktiivinen tarina, joka ulottuu neljän sukupolven ajalle. Kirja vie lukijansa väärinymmärretyn sairauden ja toisaalta yllättävän erityislahjakkuuden pariin, joiden kohtaaminen herättää ihmisissä monenlaisia tunteita.

"Vasta nyt, aivan liian myöhään, ymmärrän, että äidin velvollisuus on olla ylpeä lapsestaan." (Timon äiti)

Kissa maalasi taulua (2022, Bod)

Ihana ja ainutlaatuinen runokirja perheen pienimmille ja miksi ei hieman isommillekin jäsenille! Hauskasti kuvitettu lasten runokirja sisältää Pirkko Jurvelinin ja hänen perheensä runoja viiden sukupolven ajalta. Monipuoliset runoaiheet tempaavat mukaansa, ilostuttavat ja herkistyttävätkin!

Usko, Rauha ja rakkaus (2022, Bod)

"Usko, Rauha ja rakkaus” romaanin tapahtumat sijoittuvat Suomen historiassa sisällissodan ja toisen maailmansodan väliseen ajanjaksoon. Törmälän tilan nuori isäntä Usko Zuhukov nai kyläkauppiaan tyttären Rauha Turposen. Usko on löytänyt elämänsä rakkauden, mutta miten on Rauhan laita? Traagiset tapahtumat perheessä ja maailmanpolitiikan tulo kylään saavat aikaan ongelmia, joiden jälkeen mikään ei ole enää ennallaan.

Sydän, sydän! (2020, Bod)

Ensimmäinen nuortenkirjani on yläkouluikäisen Stellan uskomaton tarina elämästä sydämensiirron jälkeen. Mikään ei tunnu olevan kuten ennen, mutta mistä se johtuu ja miten Stella selviää muistinsa menettäneenä, kun vanha elämä ei tunnu ollenkaan omalta?

Kun elämä lahjoittaa (2020, Kustannus HD)

"Kun elämä lahjoittaa" on itsenäinen jatko-osa romaanille "Kun elämä yllättää". Aviomiehen kuoleman jälkeen värit uhkaavat hävitä Raijan elämästä, mutta kielimatka Espanjaan tuo mukanaan yllätyksen: nuoruudenaikainen ihastus Manolo haluaa tavata hänet jälleen. Raijan paras ystävä Suvi on kirjailija, joka haluaa elää ja työskennellä kaikessa rauhassa. Elämä ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista, ja vastuu aikuisten lasten kohtaloista painaa mieltä. Taisto Rauhala on Suvin romaanin päähenkilö, jääkäri, jonka elämää lukija pääsee seuraamaan monen sodan aikana. Mikä on jääkärin pojan kohtalo?

Kun elämä yllättää (2019, Kustannus HD)

Suvi Koski sai yllättävän puhelun: "Teille on tullut Saksasta lähetys, se on tuhkauurna." Yksi ainoa puhelinsoitto mullistaa naisen elämän, joka on ollut täynnä harmaan sävyjä. Olla leski eikä mikään, urakin takanapäin. Vain kirjoittaminen pitää hänet kiinni arjessa.

Yhtäkkiä Suvin elämä joutuu täydelliseen myllerrykseen, niin menneisyys kuin tulevaisuuskin, ja hetken epäröityään hän päättää heittäytyä mukaan muutokseen. Onko hänen onnensa ja tulevaisuutensa Saksassa, vai löytääkö hän Suomesta elämälleen merkityksen?

Fanni und Oma in Lappland (2018, BoD)

Die 7-jährige Fanni war erstaunt, als sie hörte, dass ihre Oma eine Schriftstellerin ist. Aber warum hat Oma keine Kinderbücher geschrieben? Das macht aber nichts, die beiden werden ein Buch zusammen herstellen. Fanni malt und bastelt gern, so kann sie die Illustration für das Buch machen.

Fanni ja mummo Lapissa (2018, BoD)

7-vuotias Fanni oli ihastunut kuullessaan, että mummo on kirjailija. Mutta miksi mummo ei ollut kirjoittanut yhtään lastenkirjaa? Ei hätää, he tekisivät sen yhdessä! Fanni on taitava piirtäjä ja innokas askartelija, joten hän hoiti teoksen kuvituksen. Jossakin kuvassa voi nähdä myös isosisko Emman kädenjäljen.

"Eestä vapauden - eestä kotimaan" (2017, BoD)

Teos sisältää Viljo Törmälän vapaussodan aikaiset päiväkirjat vuodelta 1918 sekä jonkin verran asioiden historiallista taustaa.Myöhemmin Tornion seminaarin rehtorina työskennellyt Törmälä oli vapaussodan syttyessä nuori opettaja. Tilanne oli hänelle hyvin vaikea: toisaalta velvollisuudentunto painosti häntä liittymään isänmaan vapauttamisen puolesta taisteleviin valkoisiin, toisaalta omaa kansaa vastaan taisteleminen, suomalaisen surmaaminen, tuntui ylivoimaisen vaikealta. Rinnalla kulkee tarina nuoresta naisesta, sittemmin kihlatusta ja vaimosta.

Rajalla (2017, BoD)

Suomen ja Ruotsin rajalla sijaitsevan uneliaan pikkukaupungin, Tornion, elämä kokee suuren mullistuksen ensimmäisen maailmansodan aikana. Invalidivankien,
jääkäreiden, salakuljettajien ja sotapakolaisten kohtalot muuttavat myös paikkakuntalaisten elämää. – Tasan sata vuotta myöhemmin, syyskuussa 2015,
ylittävät turvapaikanhakijat Tornion ja Haaparannan välisen rajan. Sodan tuoksu
täyttää jälleen kaupungin.

Rajalta rajalle, Irja Juneksen muistelmia (2017, BoD)

Rajalta rajalle -teos kertoo Irja Juneksen matkasta itärajalta Muolaan kunnasta
Karjalankannakselta länsirajalle Tornioon. Ensimmäinen maailmansota ajaa
perheen pois Karjalasta, toisen maailmansodan aikana Junes toimii jo lottatehtävissä Torniossa.

”Joskus illan hämärissä kirjoitan mä kirjaani…”, PirkkoTörmälän päiväkirjamerkintöjä vuosina 1963-1964 (2016, Kustannus HD)

12-vuotiaan Pirkon päiväkirjat tempaavat lukijan 60-luvun maailmaan. ”Olen 12 vuotta ja pääsin oppikoulun toiselle luokalle. Rakastan Kyösti Ahoa, joka pääsi kolmannelle luokalle oppikoulussa.” Siinähän ne elämän tärkeimmät asiat heti alkuun tulivatkin.

Lapseni kuin nukke (2015, Kustannus Ves-Line)

Romaani on ajankohtaisuudellaan hätkähdyttävä, pohjoisen pikkukaupungissa asuvan opettaja-perheen tarina. Kuopuksena syntynyttä nukkelasta, Elinaa, ihailtiin ja kannustettiin. Jo pienestä pitäen hän tiedostamattaan tavoitteli täydellisyyttä kaikessa mihin ryhtyi. – Kenen on syy, kun asiat ajautuvat umpikujaan? Mikä on vanhempien rooli lasten kasvattamisessa, mikä sisaren velvollisuus ja vastuu omasta läheisestään? - Tilattavissa suoraan kirjailijalta, hinta 20€ sisältää lähetyskulut.

No heipudei! (2010, Kustannus HD)

”Koska se yskä pahus ei parane, niin olkoon paranematta”, kirjoitti 14-vuotias Pirkko Törmälä päiväkirjaansa vuonna 1936. Pitkä, huoleton kesäloma oli vasta aluillaan, eikä pieni yskä voinut pilata sitä. Järkytys oli suuri, kun tauti osoittautui ”valkoiseksi rutoksi”, keuhkotaudiksi. - Tilattavissa suoraan kirjailijalta, hinta 20€ sisältää lähetyskulut.

Raamatun ajan keittokirja (2009, Art House)

Raamatun ajan keittokirjaan on koottu herkullisia Raamatun aikaisia reseptejä Pyhän maan alueelta. Raamatun katkelmat ja kertomukset johdattelevat ruoanlaittajan tuhansien vuosien takaisiin tunnelmiin.

Opi leikiten, leikkejä, pelejä ja toiminnallisia harjoituksia kielten opettamiseen (2008, Otava)

Opi leikiten sisältää monipuolisia kielen käyttöön kannustavia harjoituksia alakoulun kielten oppitunneille.

Keskiajan keittokirja on kulinaarinen matka yhtä lailla notkuvien pitopöytien kuin paastoruokien ja avotulen ääreen. Valikoimasta löytyy liha- ja kalaruoat, kastikkeet, keitot, jälkiruoat ja herkulliset leivonnaiset.

Rakkaudella, Sinun, Historian merkkihenkilöiden kirjeitä rakastetuilleen (2005, Kirjastudio)

Viehättävä kokoelma rakastuneiden parien kirjeenvaihtoa ajalta, jolloin vielä osattiin kirjoittaa kirjeitä.

Martti Luther: Ajatuksia elämästä, ilosta ja onnesta (2005, Kirjapaja)

Martti Lutherin ja Katharina von Boran kodissa käytiin ruokapöydän ääressä tuntikausia kestäviä keskusteluja, ja niitä jatkettiin kirjeissä.

Martti Luther: Ajatuksia miehestä, naisesta ja avioliitosta (2004, Kirjapaja)

Martti Lutherin sanankäyttö on herkullisimmillaan, kun hän kuvailee miehen ja naisen välisiä suhteita.