Joku valitsee, mitä sinä saat lukea

Perjantai 24.8.2018 - Pirkko Jurvelin


"Taitava", "mukava lukea", "kiinnostava"... Näitä hyviä ja kiittäviäkin sanoja seuraa lopuksi: "Valitettavasti emme kuitenkaan löytäneet kirjallesi paikkaa kustannusohjelmastamme". Uusin käsikirjoitukseni on kiertämässä kustantamoita ei-kierroksella kuten kuvasin asiaa eräälle alan tuttavalleni. Palaute on ollut hyvää, ja tulos on ollut aina sama: käsikirjoitus ei sovi kustannusohjelmaan.

Miksi ihmeessä hyvää kirjaa ei kannata julkaista? Nimenomaan siksi, ettei kannata, rahallisesti siis. Minulla on väärä nimi, se on tietysti kaikkein painavin syy, ainakin oletan niin. Jos nimeni olisi esimerkiksi Oksanen tai vaikkapa Hämeen-Anttila, käsikirjoitukseni saisi toisenlaisen kohtelun.

Eräs kirjoittava ystäväni puhui ikärasismista. Kustantamo ei halua riesakseen vanhaa naista, jonka hyvä kirja jää mahdollisesti hänen ainoakseen. Saattaa olla näinkin.

On kuitenkn hienoa, että voin painattaa  kirjani omakustanteisesti, jos ei muuten, ja mahdollisesti lukeva yleisö löytää ne verkkokaupoista tai muilta sivustoilta.

Harmittaa vaan, kun kehuja saanut käsikirjoitukseni ei tavoita suurta yleisöä. Olkoon sitten niin. Kirjoittaminen on kuitenkin hienoa! Kannattaa kokeilla!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini