Mitä tapahtuu vuonna 2024?

Torstai 28.12.2023 - Pirkko Jurvelin

Mitä tapahtuu vuonna 2024?

Miten ihmeessä vuosi on mennyt näin äkkiä? Tässä minä taas naputtelen koneeni ääressä ja haeskelen vanhojen ja (ehkä) viisaiden henkien ennustuksia pian alkavalle uudelle vuodelle. Edellisistä ennustuskierroksista muistan, ettei minulla ollut kovinkaan innostunut olo profetioita lukiessani. Tuntui, että kai sitä nyt pitäisi edes jotakin hyvää ja iloista olla tulossa kaiken sodan, luonnonkatastrofien, kulkutautien ja muiden pelottavien tulevaisuudennäkyjen ohella. Mutta ei. Huh, huh! Toivon nyt parasta ja avaan aluksi saksankieliset sivut.

Ensiksi täytyy kääntyä luonnollisesti herra Nostradamuksen (1503-1566, astrologi, lääkäri,ennustaja) puoleen. Vuosi 2024 on lohikäärmeen vuosi (älkää kysykö minulta, miksi), ja Nostradamuksen mukaan Putinin johto ”tanssii” kohtalonsa kanssa haasteiden ja mahdollisuuksien edessä. Selvittääkö Putin haasteet, vai tuleeko lohikäärmeen tulinen hengitys liian kuumaksi (hmh, ota tästä nyt selvää…)?

Kiinan vaikutusvalta ja mahdollinen laajentuminen kasvaa. Nostradamus arvelee, että kyseisestä maasta saattavat tulla seuraavat maailman johtajat. Se, että Nostradamus kertoo myös kolmannen maailmansodan alkavan, on oikeastaan luonnollista jatkumoa edellisille ennustuksille.

Seuraava, myös maailmanpolitiikkaan liittyvä ennustus, on mielenkiintoinen: Jossain Länsi-Euroopassa astuu julkisuuteen nuori johtaja, jonka vaikutus ihmismassoihin sekä myös geopolitiikkaan on suuri.

Uuden paavin nimittäminen on puolestaan ennustus, johon on helppo uskoa, onhan nykyinen paavi jo iäkäs ja sairas. - Tosi on, etteivät läheskään kaikki Nostradamuksen ennustukset ole (onneksi) toteutuneet, mutta esimerkiksi seuraavat ovat:Lontoon suuri tulipalo, Ranskan vallankumous, Hitlerin valtaannousu, Kennedyn salamurha, syyskuun 11. päivän terrori-isku ja ilmastonmuutokset.

Siirrytään nyt toisen kuuluisan ennustajan, Baba Wangan (1911-1996, sokeutui 16-vuotiaana, jolloin alkoi ennustaa). Baba Wangan ennustuksen mukaan Putinia vastaan tehdään hyökkäys, jonka toteuttaa yksi hänen maanmiehistään. Hän ennustaa myös terrori-iskuja useisiin eurooppalaisiin kaupunkeihin. Naisen ennustuksen mukaan Donald Trump voittaa tulevan vuoden presidentinvaalit, ja samoin kuin Nostradamus, ennustaa myös Wanga, että Kiinasta on tulossa entistä merkittävämpi maailmanvalta.

Ehkä myönteisin asia, jonka tämä bulgarialainen nainen on ennustanut tulevalle vuodelle on se, että syöpään löydetään parannuskeino.

Vaihdoin kieltä ja aloin tarkastella englanninkielisiä juttuja. Tietysti sama Nostradamus ja Baba Wanga olivat esillä näilläkin sivustoilla, mutta muutoin pinnalla tuntuivat olevan kaikenlaiset talouspoliittiset uutiset ja laskelmat tulevalle vuodelle. Kun huomasin tämän, vaihdoin espanjankielisille sivuille. No nyt alkoi olla säpinää. Yritin lueskella kiinalaisia horoskooppeja, mutta kun en tiennyt, olenko rotta, härkä lohikäärme tai mikä lie, niin en tullut hullua hurskaammaksi tulevaisuudestani. Jostakin syystä nämä kiinalaiset jutut olivat hyvin pinnalla espanjankielisillä sivuilla. Kun olin jälleen kerran törmännyt Nostradamukseen ja Baba Wangaan muutaman kerran, aloin lopetella tutkimisen, sillä mitään erityistä ei enää näyttänyt tulevan esille.

Yhteenvetona täytyy jälleen kerran sanoa, että eipä hyvältä näytä tuo tuleva vuosi, jos sitä ei ollut tämä menossa olevakaan. Miten ihmeessä minä/me selviämme jälleen katastrofivuodesta, jolloin jokaisesta tiedotusvälineestä tulee vain masentavia uutisia? Pitäisikö alkaa meditoida, ajatella positiivisesti, harjoittaa kiitollisuutta, hymyillä vaikka väkisin, liikkua enemmän, ajatella, että kaikki kääntyy lopulta hyväksi, vai mitä kaikkia ihmekeinoja niitä onkaan? Edesmennyt arkkiatri Arvo Ylppö on todennut:” Minun elämäni yhtenä johtotähtenä on ollut: kun unohtaa sen, mitä ei voi muuttaa, on onnellinen.” - Kokeillaanko tätä?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ennustukset, Nostradamus, baba Wanga, vuosi 2024

Ovatko ennustajat olleet oikeassa? Puolivuotisraportti

Keskiviikko 2.8.2023 - Pirkko Jurvelin

Ovatko ennustajat olleet oikeassa?

Puolivuotisraportti

1.1.2023 julkaisin blogikirjoituksen, jossa kerroin, mitä vanhat kuuluisat ennustajat ovat kertoneet tämän nyt menossa olevan vuoden tulevista tapahtumista. Olemme edenneet tätä vuotta jo yli puolen välin, joten on aika tutkia, ovatko ennustukset millään tavoin osuneet oikeaan vuoden ensimmäisen puoliskon aikana.

Nostradamus (1503-1566) oli lääkäri, astrologi ja ennustaja. Ainakin seuraavat ennustukset, joita hän oli laatinut vuodelle 2022, kävivät toteen: Kansainväliset konfliktit ja ihmisten muutto maasta toiseen lisääntyivät, ja Englannin kuningatar kuoli. Mitä tämä lääkäri- astrologi on sitten ennustanut kuluvan vuoden tapahtumista? Blogitekstissäni mainitsin seuraavat asiat: 1. Kolmas maailmansota syttyy vuonna 2023. 2. Sodan seurauksena syntyy uusi maailmanjärjestys. 3. Maailmassa puhkeaa vakava teollisuuskriisi. 4. Maailmassa esiintyy terrori-iskuja.

Emme voi sanoa vielä, että maailmassa olisi menossa kolmas maailmansota, mutta meidän on pakko tunnustaa, että maailman geopoliittinen tilanne on yhtä vakaa kuin lasiesine kuivausrummussa. Olemme melko varmoja siitä, että tilanne räjähtää käsiin, ja pian maailma on tuhansina sirpaleina. Kun ne sirpaleet sitten vaivoin saadaan koottua kasaan, uusi maailmanjärjestys on syntynyt. Tietysti toivomme, että ihme tapahtuisi, ja Venäjän sotahulluus saataisiin jotenkin aisoihin, mutta samalla myönnämme rehellisesti, ettemme juurikaan usko ihmeisiin.

Nostradamuksen ennustama teollisuuskriisi ja terrori-iskut ovat aivan selkeästi myös osa tämän päivän arkea.

Sokea Baba Wanga (1911-1996) ennusti vuodelle 2022 mm. seuraavanlaisia asioita, jotka kävivät toteen: Ihmiskunta tottuu uuteen virukseen, ja maailmassa tapahtuu monenlaisia luonnonmullistuksia ja tulvia. Kyllä, olemme sopeutuneet koronavirukseen niin, etteivät kauppojen hyllyillä olevat testipakkaukset kiinnosta enää juuri ketään. Vuoden 2022 kalleimmat luonnonkatastrofit aiheuttivat miljardien kustannukset. Jo viime kesänä Euroopassa mitattiin huomattavasti normaalia korkeampia lämpölukemia, ja esimerkiksi Pakistanin tulvat johtivat valtaviin menetyksiin, ja Yhdysvaltoja ja Kuubaa syys- lokakuussa runnonut hurrikaani Ian oli viime vuonna kallein ilmastonmuutoksen aiheuttama katastrofi,

Tälle vuodelle Baba Wanga on ennustanut esimerkiksi seuraavia asioita: 1. Tapahtuu ydinkatastrofi. 2. Maailmaa kohtaa tuhoisa aurinkomyrsky, joka aiheuttaa ongelmia esimerkiksi tietoliikenteessä. 3. ”Suuri maa” käyttää biologisia aseita.

Kun seuraamme Ukrainan sodan kulkua, emme voi olla huomioimatta Putinin ja hänen kannattajiensa uhkailuja ydinaseen käytöstä. Ydinase on hyvä pelote, mutta on mahdollista, että loukkuun ajettu ”rotta” käyttää sitä viimeisenä vallannäytön keinonaan. Samoin mietin tuota ”biologista asetta”, joka ei tavalliselle kansalaiselle kerro juuri mitään, mutta laittaa arvailemaan, että määrättyyn tarkoitukseen kehitetyillä voimakkailla myrkyillä saadaan aiheutettua helposti massakuolemia.

Tässä minä istun työpöytäni ääressä naputtelemassa tätä tekstiä. Olen juuri viettänyt monta tuntia nuotiolla, lapset ja lastenlapset ovat poimineet mustikoita, ja yhdessä olemme paistaneet makkaraa, halloum- juustoa ja vaahtokarkkeja. Tämä oli mukava loppukesän päivä, jolloin muusta ei kannettu huolta kuin mustikkasadosta, eikä oikeastaan siitäkään, koska tuttavat myyvät poimimiaan ja puhdistamiaan marjoja kohtuuhinnalla. Eikä elämä olekin leppoisaa välillä?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ennustukset vuodelle 2023, Nostradamus, Baba Wanga

Ennustuksia vuodelle 2022

Perjantai 10.12.2021 - Pirkko Jurvelin

Ennustuksia vuodelle 2022

Joulu on tulossa täydellä vauhdilla, ja ihan pian sen jälkeen juhlimme uuden vuoden alkamista. Nyt siis on aika jälleen tutkailla, mitä vanhat ennustajat, lähinnä Nostradamus ja Baba Wanga kertovat tulevasta vuodesta.

Nostradamus (Michel de Nostredame 1503- 1566) oli lääkäri, astrologi ja ennustaja. Hän kehitteli lääkettä esimerkiksi ruttoon, mutta maailma muistaa miehen lähinnä vuosisatoja eteenpäin ulottuvista ennustuksista. Toiset niistä ovat käyneet toteen, toiset eivät. Vuodelle 2022 hän ennustaa seuraavanlaisia tapahtumia: 1) Kansainväliset konfliktit ja ihmisten muutto maasta toiseen lisääntyvät. Muuttoliike johtuu siitä, että ihmiset lähtevät nälän vuoksi etsimään parempia elinolosuhteita. 2) Garonne-joki (Lounais-Ranskassa ja Pohjois-Espanjassa) tulvii niin, että suuria alueita tuhoutuu. Tämä tuo mieleeni viimekeväiset tulvat Mosel-joella. Ystäväni asuu kyseisen joen varrella sijaitsevassa Bad Neunahr-Ahrweilerissa, ja siellä oli pahin tulva sataan vuoteen. Vesi nousi kymmenen metrin korkeudelle, ja kestää vuosia, ennen kuin kaupunkialue alkaa palata entiselleen. 3) Tulevana vuonna syttyy ilmastosota. Mitä tämä tarkoittaa, siitä ei ole tietoa. Ilmeisesti on kuitenkin kysymys päästöistä huolehtivien ja niiden suhteen välinpitämättömien maiden välisistä kiistoista. 4) Euroopan Unionin olemassaolo lakkautetaan. - Oliko Brexit alkusoittoa tälle? 5) Pariisi valloitetaan. Sitä ei mainita, kenen tai minkä tahon toimesta tämä tapahtuu. 6) Korean hallitsija Kim-Jong Un kuolee onnettomuudessa. Seuraajaksi tulee joku perheenjäsenistä. Nostradamus ennustaa myös Englannin kuningattaren kuoleman. 7) Seuraavissa talviolympialaisissa Ranska voittaa paljon kultamitaleja. Ihmettelen vain, miten Nostradamus on osannut nähdä tällaisiakin asioita 500 vuotta sitten. 8) Japanissa tapahtuu vakava maanjäristys. 9) Ranskan talous paranee. 10) Marseille voittaa jalkapallon maailmanmestaruuden (!).

Baba Wanga (1911-1996) oli bulgarialainen selvännäkijä. Hän sokeutui 12-vuotiaana, ja alkoi sen jälkeen ennustaa, ja usein hänen ennustuksensa osuivat oikeaan. Mitä tapahtuu Baba Wangan näkyjen mukaan vuonna 2022? Hän on ilmoittanut, että ihmiskunta tottuu uuteen virukseen. Tarkoittaako tämä sitä, että ilmestyy jälleen uusi virus, vai että ihmiskunta löytää keinot elää yhdessä virusten kanssa? En tiedä. Myös Baba Wangan mukaan tuleva vuosi tuo mukanaan paljon luonnonkatastrofeja, esimerkiksi suuria tulvia. Kalat ja monenlaiset eläimet kokevat suurta tuhoa näissä luonnonmullistuksissa.

Kävin lukemassa vuosi sitten kirjoittamaani ennustus-blogia. Nostradamus ja Baba Wanga olivat ennustaneet saman tyylisiä asioita myös tälle kuluvalle vuodelle. Kyllä vain, luonnonkatastrofeja tapahtuu, virus muunnoksineen jyllää, ihmiset pyrkivät maihin, joissa elinolosuhteet ovat parempia. No, siinä Nostradamus kyllä erehtyi, kun kertoi Kalifornian tuhoutuvan kokonaan. Viimeisten tietojeni mukaan kyseinen osavaltio on yhä olemassa. Mielenkiinnolla jään odottamaan ensi vuonna Ranskan voittoputkea talviolympialaisissa, Marseillen voittoa jalkapallomestaruudessa sekä Pohjois-Korean hallitsijan ennustettua kuolemaa. Saapa nähdä, miten Nostradamus onnistuu tällä kertaa.

Luulen, ettei kukaan ole yllättynyt niistä näyistä, joiden mukaan virukset, nälkä ja luonnonkatastrofit jatkavat voittokulkuaan maailmassa. Nämähän ovat pääotsikoita politiikan ohella mediassa. Kyseiset tulevaisuudennäkymät ovat pelottavia ja uuvuttavia. Jos emme näe edessämme muuta kuin epätoivoa ja vaikeuksia, voimme väsyä, muuttua kyynisiksi ja välinpitämättömiksi, ja kaikki tämä vain ennustusten, lehtiotsikoiden ja niiden asioiden vuoksi, joita joku muu haluaa tuoda esille.

”Ei aina tarvitse olla suunnitelmaa. Joskus on hyvä vain hengittää, luottaa, löysätä hieman ja katsoa, mitä tapahtuu.”

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ennustukset uusi vuosi